Η Ιουλία Τσέτη βραβεύθηκε για την συμβολή της στην «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα», από το Business Review Magazine

Για την συμβολή της στην σύγχρονη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, βραβεύθηκε η κυρία Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, πρόεδρος και CEO του Ομίλου Επίτιμη Δρ. Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος του United Nations Global Compact Network Hellas και Γενική Γραμματέας του ΔΣ του ΣΕΒ, στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου ΓΥΝΑΙΚΩΝ με θέμα “ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ//ΠΕΤΥΧHΜΕΝΕΣ MANAGERS”, που οργάνωσε το περιοδικό Business Review Magazine.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των ΕΒΕΑ, ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ, ΕΓΕ, ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ, και το βραβείο παρέλαβε ο κ. Αθανάσιος Αρχοντίκης- Operations Director, Pharmacist,MBA, Vice President της UNI-PHARMA.
Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο συνέδριο ήταν:
«Η Βιομηχανία Τροφίμων στις «υπηρεσίες της σύγχρονης γυναίκας»
«Οι γυναίκες marketers»
«Εταιρείες Startups και γυναικεία επιχειρηματικότητα»
«Πλοήγηση στο DIGITAL MARKETING ως γυναίκα επιχειρηματίας»
«Γυναικεία επιχειρηματικότητα στην αγορά των Ταχυκίνητων Προϊόντων»
«Επιτυχημένες Managers σε επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν»
«Ο συνδυασμός οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων στη σύγχρονη πραγματικότητα»
«Γυναίκες Managers – ή μήπως όχι;»
«Ο ρόλος της Γυναίκας στη σύγχρονη Εμπορική Ναυτιλία»
Στο συνέδριο παραβρέθηκαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Βορείου τομέα Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.
Συνολικά βραβεύθηκαν για το έργο τους, 12 Γυναίκες επιχειρηματίες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Οι UNI-PHARMA A.B.E.E. & InterMed Top Employers 2023 στην Ελλάδα

Top Employers στην Ελλάδα, ανακηρύχθηκαν για το 2023, οι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA & InterMed, από το Ινστιτούτο Top Employer Institute.
Η πιστοποίηση από τον ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό «Top Employer» αποδεικνύει την αφοσίωση του οργανισμού σε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον μέσω των πολιτικών και καλών πρακτικών του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.
Το πρόγραμμα Top Employers πιστοποιεί οργανισμούς με βάση τη συμμετοχή και τα αποτελέσματα της Έρευνας Βέλτιστων Πρακτικών HR. Αυτή η έρευνα καλύπτει έξι τομείς Ανθρώπινου Δυναμικού που αποτελούνται από 20 θέματα, όπως Στρατηγική Ανθρώπινου Δυναμικού, Εργασιακό Περιβάλλον, Απόκτηση Ταλέντων, Εκπαίδευση, Διαφορετικότητα, Ισότητα και Ένταξη, Ευεξία και άλλα.
Η Head of HR των UNI-PHARMA & InterMed Σμαραγδή Ταλάκη δήλωσε σχετικά: Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι γι’ αυτήν την πιστοποίηση παγκόσμιας εμβέλειας. Το γεγονός ότι είμαστε η πρώτη ελληνική φαρμακοβιομηχανία που αναγνωρίζεται ως Top Employer για το 2023 μας γεμίζει με αισιοδοξία ώστε να συνεχίσουμε μαζί με τους ανθρώπους μας να υπηρετούμε την υγεία και να θέτουμε την ανθρώπινη ζωή σε προτεραιότητα. Είμαστε υπερήφανοι που αναγνωρίζονται από έναν παγκόσμιο ανεξάρτητο οργανισμό οι βέλτιστες πρακτικές των εταιρειών μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα ώστε να δημιουργούμε ένα όλο και καλύτερο περιβάλλον για τους 600 ανθρώπους μας.
Από την πλευρά του, ο CEO του Top Employers Institute David Plink αναφέρει: «Οι εξαιρετικές στιγμές αναδεικνύουν το καλύτερο σε ανθρώπους και οργανισμούς. Και αυτό το είδαμε στο πρόγραμμα πιστοποίησης κορυφαίων εργοδοτών φέτος: εξαιρετική απόδοση από τους πιστοποιημένους Κορυφαίους Εργοδότες 2023. Αυτοί οι εργοδότες έδειχναν πάντα ότι νοιάζονται για την ανάπτυξη και την ευημερία των ανθρώπων τους. Με αυτόν τον τρόπο, εμπλουτίζουν συλλογικά τον κόσμο της εργασίας. Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε και γιορτάζουμε τη φετινή ομάδα κορυφαίων εργοδοτών με προσανατολισμό στον άνθρωπο: τους Κορυφαίους Εργοδότες 2023».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πιστοποίησε και αναγνώρισε 2.053 Top Employers από 121 χώρες στις 5 Ηπείρους.
Σχετικά με τη UNI-PHARMA & InterMed
Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη,  αποτελείται από τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed, τη μονάδα εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών UniHerbo στην Ελλάδα και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle. Οι βιομηχανίες με τα πρωτοποριακά και καινοτόμα σκευάσματά τους, αποτελούν τους πιο αξιόπιστους πρεσβευτές της χώρας μας και της ελληνικής παραγωγής στις 66 αγορές του εξωτερικού. Ο Όμιλος έχει υιοθετήσει τα SDGs και τα πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής του λειτουργίας. Η διοίκηση του Ομίλου, στοχεύει να αυξήσει ακόμη περισσότερο το κοινωνικό του αποτύπωμα, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα, παραμένοντας προσηλωμένη στην αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση και στο Ηθικό Επιχειρείν. Ο ΟΦΕΤ τα τελευταία χρόνια, έχει επενδύσει περισσότερα από €80 εκατ., ενώ την τριετία 2019-2021 οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα €50 εκατ. Την τελευταία τετραετία 2018-2021, χρηματοδότησε συνολικά με ίδια κεφάλαια 37 ερευνητικές προτάσεις- εκ των οποίων οι 20 αφορούν υποτροφίες του Ιδρύματος ΑΜΚΕ «Κλέων Τσέτης».
Για περισσότερες πληροφορίες: www.uni-pharma.gr
Σχετικά με το Top Employers Institute
Το Top Employers Institute είναι η παγκόσμια αρχή για την αναγνώριση της αριστείας σε Ανθρώπινες Πρακτικές. Το Ινστιτούτο βοηθά να επιταχυνθούν αυτές οι πρακτικές, προκειμένου να εμπλουτίσει τον εργασιακό κόσμο. Μέσω του Προγράμματος Πιστοποίησης του Top Employers Institute, οι συμμετέχουσες εταιρείες μπορούν να επικυρωθούν, να πιστοποιηθούν και να αναγνωριστούν ως «εργοδότης επιλογής». Το Top Employers Institute, που ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, έχει πιστοποιήσει 2.053 οργανισμούς σε 121 χώρες/περιοχές. Αυτοί οι πιστοποιημένοι κορυφαίοι εργοδότες επηρεάζουν θετικά τη ζωή περισσότερων από 9,5 εκατομμυρίων εργαζομένων παγκοσμίως.

 

 

 

 

 

 

 

DIAMONDS & ICAP True Leaders 2022 – Δύο διακρίσεις στην UNI-PHARMA SA για τις οικονομικές της επιδόσεις

Δύο σημαντικές διακρίσεις, κατέκτησε η UNI-PHARMA SA, λίγο πριν την εκπνοή του έτους, οι οποίες την κατατάσσουν πολύ ψηλά στο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό πεδίο.
Πρόκειται για τα βραβεία DIAMONDS OF THE GREEK ECONOMY & ICAP – TRUE LEADERS 2022. Η UNI-PHARMA SA, βιομηχανία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, διακρίθηκε για τα δυναμικά της οικονομικά αποτελέσματα.
Ειδικότερα, όσον αφορά στα ICAP – TRUE LEADERS, να σημειώσουμε ότι η ICAP CRIF η μοναδική εταιρεία αναγνωρισμένη ως Credit Rating Agency από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή αρμόδια αρχή (European Securities and Markets Authority), βραβεύει από το 2011 τις Εταιρείες και τους Ομίλους που πληρούν, βάσει δημοσιευμένων αποτελεσμάτων, τα ακόλουθα κριτήρια:
• Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες Εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους Ομίλους
• Συγκαταλέγονται στις 500 Εταιρείες ή 150 Ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το προσωπικό τους
• Βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις του Κλάδου τους με βάση τον Κύκλο Εργασιών
• Έχουν υψηλό ICAP CRIF Score.
Η UNI-PHARMA SA πληρεί όλα τα παραπάνω κριτήρια και παρά τις προβλέψεις για ένα δύσκολο 2023, εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων, της ενεργειακής κρίσης αλλά και του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, αισιοδοξεί για ακόμη θετικότερα αποτελέσματα τόσο σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, όσο και σε εργασιακό και κοινωνικό.

 

Manufacturing Awards 2022: 4 διακρίσεις σε UNI-PHARMA & InterMed – ESG, Ηθική, Πολιτική για το περιβάλλον και την ενέργεια

Τέσσερα σημαντικά βραβεία που αφορούν στην στρατηγική για τα ESG (Environment, Society, Governance), στην περιβαλλοντική & ενεργειακή πολιτική και στην επιχειρησιακή Ηθική & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, κατέκτησαν οι UNI-PHARMA InterMed στο πλαίσιο των βραβείων Manufacturing Excellence Αwards 2022, που οργάνωσε ο όμιλος Μπούσσια, την 1η Νοεμβρίου.
Τα βραβεία διοργανώθηκαν για 4η χρονιά από την Boussias σε συνεργασία με τις εκδόσεις Manufacturing Magazine και Industry News Daily!
Τα Manufacturing Excellence Awards ειδικότερα, αναδεικνύουν και επιβραβεύουν δράσεις και έργα επιχειρήσεων για την ισχυρή ανθεκτικότητα και την έγκαιρη προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες παραγωγής, διανομής και επικοινωνίας, τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.
O Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των βραβείων, κ. Δημήτρης Βέργαδος (Δ/ντής Τομέα ΜΜΕ, Θέσεων και Ενημέρωσης του ΣΕΒ), στην εναρκτήρια ομιλία του επισήμανε μεταξύ άλλων ««Η ελληνική βιομηχανία διαθέτει επιχειρηματικές μονάδες πρότυπα αριστείας σε όλους τους κλάδους και μεγέθη της οικονομίας, που επιδεικνύουν ανθεκτικότητα και ανταγωνιστικότητα παγκοσμίου κλάσης, με βάση την εξωστρέφεια, την τεχνολογική καινοτομία και τα σύγχρονα συστήματα διοίκησης. Στα φετινά Manufacturing Excellence Awards είχαμε την χαρά να τιμήσουμε και να αναδείξουμε καλά παραδείγματα που φωτίζουν το παρόν και μέλλον της ελληνικής παραγωγής».
Αναλυτικά, τα βραβεία που έλαβαν οι δύο φαρμακοβιομηχανίες του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη είναι τα παρακάτω:
Συμμετέχουσα εταιρείαCategoryΤίτλος υποψηφιότηταςΒραβείο
UNI-PHARMA S.A./INTERMED S.A.2.6 Στρατηγική για τα ESG (Environment, Society, Governance)Διαχείριση Περιβάλλοντος και Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης στον Ομιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ΤσέτηBRONZE
UNI-PHARMA S.A./INTERMED S.A.6.1 Περιβαλλοντική & ενεργειακή πολιτικήΔιαχείριση Περιβάλλοντος και Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης στον Ομιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ΤσέτηSILVER
UNI-PHARMA S.A./INTERMED S.A.6.4 Επιχειρησιακή Ηθική & Εταιρική Κοινωνική ΕυθύνηΔιαχείριση περιβάλλοντος, επιχειρησιακή ηθική & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον Όμιλο ΟΦΕΤSILVER
UNI-PHARMA S.A./INTERMED S.A.1.3. Φάρμακα & καλλυντικάΔιαχείριση περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη στον Ομιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ΤσέτηWINNER
Τις διακρίσεις παρέλαβαν, η κυρία Έλενα Αλεξία Κυριακοπούλου – Energy Enviromental Health & Safety Manager του ΟΦΕΤ και ο κ. Μάνος Νικητάκης, engineering Validation Engineer ΟΦΕΤ – Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.
Τα Manufacturing Excellence Awards 2022 διοργανώθηκαν υπό την Αιγίδα του ΣΕΒ και την Τιμητική Υποστήριξη των: Ελληνική Παραγωγή, ΣΒΕ, ΣΕΒΤ, ΣΕΧΒ, ΣΒΘΣΕ και ΣΥΒΙΠΥΣ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Environmental Awards 2022: 5 βραβεία σε UNI-PHARMA & InterMed – Καλές πρακτικές για κυκλική οικονομία, αειφορία & καινοτομία

Με πέντε ξεχωριστά βραβεία, τα οποία υπογραμμίζουν τον κρίσιμο ρόλο αναφορικά με την έξυπνη διαχείριση των αποβλήτων, την κυκλική οικονομία, τη μείωση της ενέργειας, το οικολογικό και περιβαλλοντικό πρόσημο, διακρίθηκαν οι UNI-PHARMA & InterMed, στα βραβεία Environmental Awards 2022 που οργάνωσε ο όμιλος Boussias.
Τα βραβεία που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία, καθώς και καινοτόμα «πράσινα» έργα, τεχνολογίες ή προγράμματα, ανέδειξαν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού τους νικητές.
Παρούσα στον υπέροχο κήπο του Ιδρύματος ήταν και η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, η οποία έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους νικητές για τις σημαντικές δράσεις και τους στόχους που επιτυγχάνουν. Τόνισε, μάλιστα πως αυτές οι δράσεις γίνονται αρωγοί συνολικά στους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουμε ως χώρα.
Οι καινοτόμες πρακτικές που αναδείχθηκαν μέσα από τα Environmental Αwards 2022 αποδεικνύουν ότι ακόμη και σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για συστήματα και ανθρώπους, συνεχίστηκε ακάθεκτη η πορεία για τη μετάβαση στο νέο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης επιχειρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος καθόσον αυτή ισοδυναμεί με κερδοφορία των επιχειρήσεων.
Αναλυτικά τα βραβεία με τα οποία διακρίθηκαν οι UNI-PHARMA & InterMed, είναι τα εξής:
GOLD για τις Βιοκλιματικές εγκαταστάσεις της UNI-PHARMA S.A.
SILVER για την έξυπνη διαχείριση αποβλήτων στον Όμιλο ΟΦΕΤ
SILVER επίσης για το Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης περιβάλλοντος και ενέργειας στον ΟΦΕΤ- Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.
BRONZE για δράσεις που αφορούν τη βιωσιμότητα, την κυκλική οικονομία και την καινοτομία
Και ένα BRONZE ακόμη, για τις δράσεις του ΟΦΕΤ, με περιβαλλοντικό και οικολογικό πρόσημο.

 

 

 

 

 

 

Παράκτιος και υποβρύχιος καθαρισμός στη Δήλο από τους Ομίλους ΟΦΕΤ & V GROUP

Το ιερό νησί του φωτός, τη Δήλο, επέλεξε για δεύτερη χρονιά ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη με τις εταιρείες UNI-PHARMA & InterMed, για την ανάπτυξη της εθελοντικής δράσης παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022.
Φέτος  συνεργαστήκαμε με τον Όμιλο εταιρειών V GROUP, υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου και την υποστήριξη του Λιμεναρχείου Μυκόνου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Οι δυναμικές εθελοντικές ομάδες των Ομίλων, κοινά ασπαζόμενες  τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και της περιβαλλοντικής προστασίας, καθάρισαν από απόβλητα παραλίες του νησιού, ενώ έμπειρες ομάδες δυτών επιδόθηκαν στη συλλογή και απομάκρυνση αποβλήτων από τον βυθό του νησιού. Τα συλλεχθέντα απόβλητα των δύο καθαρισμών συγκεντρώθηκαν σε ειδικές συσκευασίες μεταφοράς και οδηγήθηκαν για διαχείριση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ομίλου V GROUP.
Η πρωτοβουλία των δύο Ομίλων είναι το αποτέλεσμα ευρύτερης συνεργασίας στη βάση κοινών εταιρικών αξιών, στόχων και αποστολής που σχετίζονται με την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης, την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της πλήρους αξιοποίησης αποβλήτων (zero waste), καθώς και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας για τις επόμενες γενιές.
Με βαθιά συνείδηση για την ευθύνη που φέρουν προς το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται, οι Όμιλοι εταιρειών ΟΦΕΤ & V GROUP διαθέτουν μακρά εμπειρία στην ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων με συμμετοχή μεγάλου αριθμού εργαζομένων, οι οποίοι αγκαλιάζουν τις δράσεις των Ομίλων προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνεισφοράς, λειτουργώντας ως πρότυπο για το ευρύτερο επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον, το οποίο επιθυμούν να επηρεάζουν θετικά και να εμπνέουν με τη φιλοσοφία και τις πράξεις τους.
Η Σμαραγδή Ταλάκη, Head of HR και CSR του Ομίλου ΟΦΕΤ, δήλωσε για τη δράση: «Η συνεργασία είναι βασικός πυλώνας για τη βιώσιμη ανάπτυξη και η χαρά είναι μεγαλύτερη όταν σε τέτοιες εθελοντικές δράσεις συνδράμουμε με εταιρείες όπως ο Όμιλος V Group. Στη UNI-PHARMA και InterMed είμαστε όλοι δεσμευμένοι να υπηρετούμε την υγεία με πάθος, δημιουργικότητα και ηθική και θέτουμε την ανθρώπινη ζωή σε πρώτη προτεραιότητα. Αναζητάμε συνεχώς καινοτόμες λύσεις ιατρικής φροντίδας, συνεισφέρουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και εργαζόμαστε σκληρά για την πρόληψη και θεραπεία ασθενειών του σύγχρονου ανθρώπου. Παράλληλα είμαστε υπερήφανοι για τις διαρκείς και άοκνες δράσεις μας που κατευθύνονται στην στήριξη ευπαθών ομάδων της κοινωνίας, της επιστήμης, της νέας γενιάς αλλά και του περιβάλλοντος.»
Η Νατάσσα Τριανταφυλλίδου, Climate Change & Sustainability Manager του Ομίλου V GROUP, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη συνεργασία με τον Όμιλο ΟΦΕΤ και την επιτυχία της εθελοντικής δράσης που αποτελεί μόνο την αρχή μίας σειράς κοινών ενεργειών για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στο φυσικό περιβάλλον. Ως ένας πρότυπος περιβαλλοντικός και ενεργειακός Όμιλος, ο V GROUP συνδέει άμεσα την ανάπτυξή του με τη βιωσιμότητα και υλοποιεί δράσεις που προωθούν τις αρχές της ορθολογικής διαχείρισης των αποβλήτων και της κυκλικής οικονομίας, καθώς συνάδουν με το όραμά του που είναι η δημιουργία μίας παρακαταθήκης αξιών που θα εμπνέουν και θα παρακινούν τις μελλοντικές γενιές να αγωνίζονται για διαρκή εξέλιξη, διατηρώντας παράλληλα ακέραιο τον σεβασμό για το περιβάλλον.»

Keep Paros Blue 2022: Περιβαλλοντική ενέργεια από τον ΟΦΕΤ

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα περιβαλλοντική δράση με το σύνθημα «Keep Paros Blue» υλοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, από τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη και τον Οργανισμό All for Blue.
H δράση- στη διάρκεια της οποίας ήταν παρούσα και η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος- περιελάμβανε έναν παράκτιο και έναν υποβρύχιο καθαρισμό στην παραλία Λιβάδια της Πάρου.
Τριάντα (30) περίπου στελέχη του Ομίλου Φαρμακευτικών Εταιριών Τσέτη (ΟΦΕΤ) ως μέλη της Green Team του ομίλου, επτά (7) μικροί εθελοντές – μέλη του Ναυτικού Ομίλου Πάρου (ΝΟΠ), οχτώ (8) αυτοδύτες, τέσσερις (4) ελεύθεροι δύτες από τα τοπικά καταδυτικά κέντρα Paros Diving Centre και Cycladic Diving καθώς και μέλη της All For Blue συνεργάστηκαν για την αποκατάσταση της παραλίας. Το αποτέλεσμα του καθαρισμού, που διεξήχθη με το πρωτόκολλο μηδενικού αποτυπώματος που ακολουθεί η All For Blue, ήταν η απομάκρυνση δεκάδων συσκευασιών αλουμινίου από αναψυκτικά από το βυθό της παραλίας και ο ταυτόχρονος απεγκλωβισμός τεσσάρων μικρών χταποδιών μέσα από τα κουτάκια.
Συλλέχθηκαν επίσης, συσκευασίες τροφίμων, πλαστικά μπουκάλια νερού, ποτήρια μιας χρήσης, χαρτόκουτα, καλαμάκια κ.α.
Τα αντικείμενα καταγράφηκαν στη βάση δεδομένων της Padi Aware με αναφορά στον ΟΦΕΤ.
Η περιβαλλοντική αυτή ενέργεια, εντάσσεται στην Στρατηγική του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη για Βιώσιμη Ανάπτυξη, στους άξονες της οποίας βρίσκεται η υποστήριξη ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας, η ενίσχυση της έρευνας και νέας γενιάς και η προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματός μας. Τον Σεπτέμβριο του 2021 η Green Team του ΟΦΕΤ, είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχη περιβαλλοντική ενέργεια στο εμβληματικό νησί της Δήλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΑDE IN GREECE ΑWARDS 2022: 3 Μεγάλες διακρίσεις από την Ελληνική Ακαδημία Marketing

Με τρία σημαντικά βραβεία, διακρίθηκαν οι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed, στο πλαίσιο της Μεγάλης Γιορτής της Παραγωγής στην Ελλάδα, «Made in Greece Awards 2022» την Δευτέρα 20 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο.
Παραγωγικές επιχειρήσεις,  που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων, και οι οποίες συνεχίζουν να επενδύουν στη χώρα μας δημιουργώντας προστιθέμενη αξία, βραβεύθηκαν στην λαμπερή Τελετή Απονομής των βραβείων «Made in Greece Awards 2022».
Η εκδήλωση, που έχει καταξιωθεί από το 2013 ως η μεγάλη γιορτή της παραγωγής στην Ελλάδα διοργανώθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛΑΜ) και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της ΕΛΑΜ για την ενδυνάμωση και διάδοση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου καινοτομίας και εξωστρέφειας, που να απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις παραγωγής και μάρκετινγκ προϊόντων.
Η πέμπτη κατά σειρά διοργάνωση βραβείων «Made in Greece» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και του Δήμου Αθηναίων.  Παρόντες στην εκδήλωση, ήταν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΑΜ Γεώργιος Μπάλτας, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών και Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μάρκετινγκ.
Συνολικά βραβεύθηκαν 33 εταιρείες- και δόθηκαν 54 βραβεία- από όλο το φάσμα της ελληνικής βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής, ενώ βασικά κριτήρια αξιολόγησης, αριστείας και επιβράβευσης, ήταν η ποιότητα, η καινοτομία, η διαφοροποίηση, οι στοχευμένες αγορές, τα διεθνή δίκτυα διανομών, η ισχυρή επωνυμία και η απασχόληση εγχώριων παραγωγικών συντελεστών.
Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, διακρίθηκε συνολικά στα εξής πεδία:
Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας
INTERMED SA – BRONZE
Βραβείο Καινοτόμου Καταναλωτικού Προϊόντος
INTERMED SA (SOLUMAG SAFRRON WITH CURCUMIN) – BRONZE
Βραβείο Βιώσιμης Ανάπτυξης
UNI-PHARMA SA – BRONZE.
Τα βραβεία παρέλαβαν η κυρία Μαρία Λιόκαλου και ο κ. Γρηγόρης Νίκου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Ιουλία Τσέτη, επίτιμη Διδάκτωρ του τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ

Επίτιμη Διδάκτωρ του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναγορεύθηκε η κυρία Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas και μέλος ΔΣ του ΣΕΒ.

Πρόκειται για την κορυφαία αναγνώριση της πανεπιστημιακής κοινότητας προς το πρόσωπο της κυρίας Ιουλίας Τσέτη, όσον αφορά το πολυετές ερευνητικό της έργο, αλλά και τις διαρκείς και άοκνες ενέργειές της προς την κοινωνία, τη νέα γενιά και το περιβάλλον. Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, στη Μεγάλη αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία των πρυτανικών Αρχών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτας, καθηγητών και φοιτητών, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, στελεχών του Ομίλου Τσέτη και εκπροσώπων του τύπου.

Την κυρία Τσέτη προσφώνησε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ενώ η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας της τιμωμένης, έγινε από τον Διευθυντή του Τομέα Φαρμακευτικής Χημείας του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Παναγιώτη Μαράκο.

Η ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος, πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Αλέξιο-Λέανδρο Σκαλτσούνη.

Ακολούθησε η περιένδυση της τιμωμένης με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Εμμανουήλ Α. Πικουλή.

Στη συνέχεια, η τιμώμενη, πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο: «Ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της φαρμακευτικής σήμερα και αύριο».

Η κυρία Τσέτη, εμφανώς συγκινημένη ανέφερε μεταξύ άλλων, «νιώθω τιμή και μεγάλη υπερηφάνεια για την σημερινή αναγόρευσή μου σε Διδάκτορα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, ενός ιστορικού πανεπιστημιακού Ιδρύματος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, με βαριά ιστορία και κληρονομιά από το 1837».

Και συνέχισε:

«Εκλαμβάνω τη σημερινή ημέρα ως μια αναγνώριση αρχικά των προσπαθειών των φαρμακοποιών γονέων μου και παππούδων μου και ως μια προτροπή προς τη νεότερη γενιά φαρμακοποιών, να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον ανθρωποκεντρικό ρόλο της επιστήμης μας. Σε όλη τη σταδιοδρομία μου ως φαρμακοποιός, έθεσα την κοινωνική ευαισθησία στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Οι δράσεις αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, η εξασφάλιση της πρόσβασης ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, καθώς και η προαγωγή της ενημέρωσης του κοινού αποτελούν τον δικό μας Όρκο προς την κοινωνία. Παράλληλα, η συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, η έρευνα και οι επενδύσεις παραμένουν πάντα υψηλή μας προτεραιότητα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, επεσήμανε:

«… Ως βιοεπιστήμονες – φαρμακοποιοί, αναγνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα και την ανάγκη να ενημερωθούν ορθά, να ενδυναμωθούν και να αποκτήσουν κίνητρο να προστατεύσουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Οφείλουμε να επικοινωνούμε τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της επιστήμης μας και να είμαστε ενεργοί ακροατές των αναγκών των συνανθρώπων μας. Οφείλουμε να είμαστε πομπός των επιστημονικά τεκμηριωμένων πληροφοριών αλλά και φορέας των αναγκών του ασθενούς προς τα Πανεπιστήμια, τη Φαρμακευτική Βιομηχανία και τις ρυθμιστικές αρχές».

Στην ομιλία της η κυρία Τσέτη, εξήρε τον ρόλο των Βιοεπιστημών, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω τον κρίσιμο και σημαντικό ρόλο των Βοεπιστημών στον σύγχρονο άνθρωπο, στην Ιατρική, στην προαγωγή υγείας και στην ευζωία, με στόχο την αντιμετώπιση ανίατων ασθενειών και την οικοδόμηση μίας καλύτερης ποιότητας ζωής και υγιούς γήρανσης.

Επιπλέον, οι Βιοεπιστήμες με την καινοτομία που πρεσβεύουν, αποτελούν τον τομέα που θα φέρει την πολυπόθητη Άνοιξη, σε έναν κόσμο που αλλάζει και που βάλλεται από διαρκείς προκλήσεις».

Και κατέληξε λέγοντας: «Καθώς οι σημερινοί μας απόφοιτοι, η νέα γενιά φαρμακοποιών, έχει μεγαλώσει μέσα σε μια περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων- οικονομικών, κοινωνικών και υγειονομικών – έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ηθική υποχρέωση, να τους δώσουμε την επιλογή, να εκπληρώσουν τα όνειρά τους στον τόπο μας και να είναι αυτοί που θα φέρουν τις ρηξικέλευθες επιστημονικές ανακαλύψεις. Εμείς οι φαρμακοποιοί – επιστήμονες με αίσθημα ευθύνης, οφείλουμε να δίνουμε ελπίδα εκεί που χάνεται, και πρεσβεύουμε απόλυτα την στάση ζωής «Αξία για τον Άνθρωπο, ευθύνη για την Κοινωνία».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιχειρηματικά Βραβεία ΕΒΕΑ 2022: Δια χειρός Πρωθυπουργού το βραβείο στην UNI-PHARMA & τον ΟΦΕΤ

 Με το κορυφαίο επιχειρηματικό βραβείο του ΕΒΕΑ για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη διακρίθηκε η UNI-PHARMA την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο των Επιχειρηματικών Βραβείων του Επιμελητηρίου, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.

Το βραβείο παρέλαβε η πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη κυρία Ιουλία Τσέτη, καθώς και η CFO του Ομίλου κυρία Ειρήνη Τσέτη, από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Γιάννη Μπρατάκου.

Όπως τόνισε στην σύντομη ευχαριστήρια τοποθέτησή της η κυρία Ιουλία Τσέτη,

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η παρουσία σας σήμερα εδώ, επιβεβαιώνει και επισφραγίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης να στηρίζει επιχειρήσεις με ανθρώπινο πρόσωπο. Αυτό πρεσβεύει και το βραβείο που παραλαμβάνουμε σήμερα. Δικαιώνει δε, όλους εμάς που εργαζόμαστε άοκνα σε κρίσεις παντός τύπου, δίνοντας ελπίδα εκεί που χάνεται. Γιατί για εμάς, για πάνω από μισό αιώνα ζωής, το ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ που κάνουμε πράξη, είναι: «Αξία για τον Άνθρωπο, Ευθύνη για την Κοινωνία».

Ο ΟΦΕΤ– με τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και την πρότυπη βιομηχανία εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών UniHerbo- δηλώνει υπερήφανος για τις διαρκείς ενέργειές του που κατευθύνονται στην ενίσχυση της κοινωνίας, της έρευνας, της νέας γενιάς αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στη διάρκεια της πανδημίας COVID -19, με αίσθημα ιστορικής ευθύνης, η διοίκηση του Ομίλου, πραγματοποίησε δωρεές εκατομμυρίων δόσεων χλωροκίνης (Unikinon) προς το Ελληνικό και Κυπριακό υγειονομικό σύστημα, και χιλιάδων δόσεων αντισηπτικών.

Στην Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου, εντάσσονται ακόμη οι κάτωθι άξονες:

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΩΗΣ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία,

ΙΔΡΥΜΑ ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ, με υποτροφίες σε επιστήμονες & ερευνητές

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΦΕΤ, με διαρκή εκπαίδευση

ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, ενδυναμώνοντας τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού

SCIENCE ON THE GO, Κινητό Εργαστήρι Επιστήμης

SAVE THE SEA, Περιβαλλοντικές δράσεις σε συνεργασία με την All For Blue στα νησιά μας και στην εμβληματική Δήλο

ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ

AXION HELLAS –Στήριξη στους ακρίτες μας

ΜΚΟ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ

Οργάνωση BE LIVE, στηρίζοντας υπογόνιμα ζευγάρια

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ του ΕΚΠΑ, Διαδραστικό αμφιθέατρο & ανακαίνιση εργαστηρίων και κοινόχρηστων χώρων

«ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», Αποκατάσταση ζημιών μετά από πυρκαγιά

«ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ», Δημιουργία πτέρυγας

ΕΛΕΠΑΠ

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Εθελοντικές Αιμοδοσίες μέσα από το Πρόγραμμα «ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ»

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ στο Καστελόριζο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑ 2021 – Δύο χορηγίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κομποτίου, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821

ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ, Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών Καλαμάτας

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, Κ. Κηφισιάς

Οι UNI-PHARMA & InterMed, αποτελούν μέλη του UN GLOBAL COMPACT του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, ενώ βρίσκονται επίσης, στην ηγετική ομάδα των «The Most Top Sustainable Companies in Greece 2022».