Τρία βραβεία μας στα ENERGY MASTERING AWARDS 2023: Όταν η αειφορία συναντά την ενεργειακή διαχείριση

Τρία πολύ σημαντικά βραβεία έλαβαν οι βιομηχανίες UNI-PHARMA & InterMed, στις 18 Μαΐου 2023, τα ENERGY MASTERING AWARDS.
Πρόκειται για τα μοναδικά βραβεία αναφορικά με την ενεργειακή διαχείριση και την αειφορία των επιχειρήσεων τα οποία ανέδειξαν τους νικητές, σε μία δύσκολη και απαιτητική χρονιά που δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων! Στόχος των Energy Mastering Awards 2023, που διοργάνωσε για 5η χρονιά η BΟUSSIAS Events, είναι να αναγνωριστούν οι επιχειρήσεις, οργανισμοί και πάροχοι σχετικών υπηρεσιών και λύσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική πορεία στην επίτευξη υψηλής στάθμης προτύπων ενεργειακής διαχείρισης και έχουν δεσμευτεί για μελλοντική βελτίωση και βιώσιμη ανάπτυξη.
Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Δρ. Γιώργος Αγερίδης, πρώην Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας, Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στους νικητές, ενθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν με την ίδια ορμή και δημιουργικότητα τη δουλειά τους,
Αναλυτικά τα βραβεία που έλαβαν οι φαρμακοβιομηχανίες τυ ΟΦΕΤ είναι:
Συμμετέχουσα εταιρεία
Category
Τίτλος υποψηφιότητας
Βραβεία
UNI-PHARMA SA & InterMed SA.
2.2.5 Energy Intelligence Software
UNI-PHARMA SA: Εξοικονόμηση ενέργειας 15%  με αναβαθμισμένα συστήματα
BRONZE
UNI-PHARMA SA & InterMed SA.
2.1.7 Energy from Waste
UNI-PHARMA & InterMed: Πυρολιτική & αποτέφρωση διπλού θαλάμου
SILVER
UNI-PHARMA SA.
2.1.4 BEMS, Building Automations,  Smart Building Systems
ΟΦΕΤ: H ενεργιακή διαχείριση , μοντέλο τεχνολογικής προόδου
SILVER

 

 

 

 

 

 

Ο ΟΦΕΤ πρεσβευτής Βιώσιμης Ανάπτυξης – Στο χάρτη των «The Most Sustainable Companies» και το 2023

Στο χάρτη των «The Most Sustainable Companies in Greece 2023» διακρίθηκε για ακόμη μία χρονιά ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, μετά από ενδελεχή αξιολόγηση, δεσμευόμενος σε θέματα βιωσιμότητας και υπεύθυνου επιχειρείν.
Μία δέσμευση η οποία αποτελεί κουλτούρα και ταυτόχρονα φιλοσοφία για τους 600 και πλέον εργαζομένους του Ομίλου.
Ο ΟΦΕΤ, συμμετείχε στην πρωτοβουλία Sustainability Performance Directory 2023 του Οργανισμού Quality Net Foundation και αναδείχθηκε μεταξύ των 35 ηγέτιδων εταιρειών, που δημιουργούν τον επιχειρηματικό χάρτη βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα, βάσει της αξιολόγησης της εταιρικής επιχειρηματικής επίδοσής τους επί τριών κριτηρίων: Περιβάλλον – Κοινωνία – Εταιρική Διακυβέρνηση (ESG).
Για τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, η βιωσιμότητα αποτελεί μία ολιστική έννοια, που συνδέεται με μακροπρόθεσμα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη φροντίζοντας τις ανάγκες των παρόντων και μελλοντικών γενεών.
Ειδικότερα, στις βιομηχανίες του Ομίλου ελέγχεται το περιβαλλοντικό και ενεργειακό ισοζύγιο, με ταυτόχρονη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα, περιορίζοντας την έκκληση των αερίων του θερμοκηπίου και συγκλίνοντας προς τη στόχευση της κλιματικής ουδετερότητας.
Τη διάκριση «MOST SUTAINABLE COMPANIES» παρέλαβε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας ο κ. Σπύρος Κίντζιος, Director Corporate Development της UNI-PHARMA, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία αλλά και στον μονόδρομο της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας για τις σύγχρονες επιχειρήσεις.
Στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ κυρία Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, Επίτιμη Δρ. Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, Γ.Γ του ΣΕΒ και πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas, ανέφερε: «Είναι απαραίτητο στις ημέρες μας να κάνουμε πράξη την κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, διότι μόνο έτσι το ηθικό επιχειρείν μπορεί να ευδοκιμήσει.
Είναι απαραίτητο να βραβεύονται επιχειρήσεις με ανθρώπινο πρόσωπο, με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και στο περιβάλλον και να ακούγονται θετικά λόγια για τις επιχειρήσεις που ενστερνίζονται τις Αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας».
Η κυρία Τσέτη, αναφέρθηκε επίσης και στις διαρκείς προκλήσεις για τις οποίες οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι, τονίζοντας, ότι «μόνο με ένα νέο παραγωγικό και πραγματικά βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης των επιχειρήσεων και ενδυνάμωσης του ανθρώπινου δυναμικού, μπορούμε να οδηγήσουμε αφενός τις εταιρείες μας σε αλλαγή κουλτούρας και αφετέρου την κοινωνία σε πρόοδο.
Οι στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης για να αλλάξουμε τον κόσμο, είναι το μονοπάτι που μας οδηγεί σε έναν κόσμο με περισσότερη δικαιοσύνη, περισσότερη ειρήνη και ευημερία και σε έναν πλανήτη όπου μπορεί κανείς, να επιβιώσει και να αναπτυχθεί».
Σχετικά με τον ΟΦΕΤ
Με πάνω από μισό αιώνα ζωής, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τη δημόσια υγεία, την οικονομία, αλλά και για την κοινωνία.
Οι βιομηχανίες του με τα πρωτοποριακά και καινοτόμα σκευάσματά τους, αποτελούν τους πιο αξιόπιστους πρεσβευτές της Ελλάδας και της ελληνικής παραγωγής στις 70 και πλέον αγορές του εξωτερικού, στις οποίες εξάγει με το brand name by UNI-PHARMA & by InterMed.
Ο ΟΦΕΤ αποτελείται από τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και την πρότυπη βιομηχανία εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών UniHerbo, η οποία θα λειτουργεί και ως Ινστιτούτο Μελέτης νέων επιστημόνων.
Οι βιομηχανίες του Ομίλου UNI-PHARMA & InterMed, είναι διεθνώς αναγνωρισμένες ως επίσημοι προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Κριτήρια ESG & Βιώσιμη Ανάπτυξη
Ο Όμιλος έχει υιοθετήσει τα SDGs και τα πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής του λειτουργίας. Η διοίκηση του Ομίλου, στοχεύει να αυξήσει ακόμη περισσότερο το κοινωνικό του αποτύπωμα, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα, παραμένοντας προσηλωμένη στην αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση και στο Ηθικό Επιχειρείν.

 

 

 

 

 

 

Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2023: Δύο Gold & ένα Platinum στις UNI-PHARMA & InterMed

Τρία πολύ σημαντικά βραβεία, τα οποία αποτυπώνουν και σφραγίζουν τη σχέση του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη με τον κλάδο των φαρμακοποιών και τα φαρμακεία, έλαβαν οι βιομηχανίες UNIPHARMA & InterMed, στο πλαίσιο των ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 2023, την Τετάρτη 26 Απριλίου.
Η εκδήλωση της απονομής των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2023 που διοργανώνει η εταιρεία Noufio Communication Services από το 2017, πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό Ζάππειο Μέγαρο.
Για έκτο έτος, απονεμήθηκαν αριστεία στις επιχειρήσεις, τους φορείς και τις ομάδες, για τη δράση, τις ενέργειες, την παρουσίαση καινοτομιών ή βέλτιστων πρακτικών προς όφελος της φαρμακευτικής περίθαλψης, της πρόληψης και της λειτουργίας των φαρμακείων.
Αναλυτικά τα βραβεία που έλαβαν οι φαρμακοβιομηχανίες του ΟΦΕΤ, είναι τα εξής:
01 Εταιρική κοινωνική ευθύνη στη φαρμακευτική αγορά
Gold: UNIPHARMA
Το βραβείο παρέλαβε η κυρία Σμαραγδή Ταλάκη, HR & CSR του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.

 

06 Καινοτόμo προϊόν στο φαρμακείο
Gold: UNIPHARMA για το APOTEL ESPRESSO
Το βραβείο παρέλαβε η κυρία Αγγελική Οικονόμου, Product Manager OTC της UNI-PHARMA.

 

12 Ομάδα πωλήσεων που διακρίθηκε στα φαρμακεία
Platinum: INTERMED
Το βραβείο παρέλαβαν ο κ. Αντώνιος Ζέππος, Εμπορικός Διευθυντής InterMed & Pharmabelle.

 

Οι παρουσιαστές της βραδιάς, η γενική διευθύντρια της Noufio Communication Services Σοφία Κούνουπα και ο φαρμακοποιός Ηλίας Κατσόγιαννης, υποδέχθηκαν τους περισσότερους από 160 προσκεκλημένους στον ιστορικό χώρο του Ζαππείου, ενώ παράλληλα καλωσόρισαν τα περισσότερα από 800 άτομα που παρακολούθησαν ζωντανά την εκδήλωση μέσα από τα διάφορα κανάλια μετάδοσής της. Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής κ. Σεραφείμ Ζήκας, πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κηρύσσοντας και την έναρξη της τελετής απονομής των Αριστείων.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις απονομές των δύο ειδικών βραβείων «αριστίνδην»:
Το πρώτο ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στον Καθηγητή Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας στο Τμήμα Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ Κωνσταντίνο Δεμέτζο ως αναγνώριση της πολύπλευρης προσφοράς του στην έρευνα και την ανάπτυξη της φαρμακευτικής επιστήμης.
Το δεύτερο ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στον κ. Γεώργιο Παππά, Παθολόγο – Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για το σύνολο της πολύπλευρης προσφοράς του και ιδιαίτερα για τη συγγραφή του βιβλίου «Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τιμητικό βραβείο στον ΟΦΕΤ, για την συμβολή του στην οικονομία & καινοτομία από τα PRIX GALIEN 2023

Τιμητική Διάκριση ως «Τιμώμενη Εταιρία Φαρμακευτικής Καινοτομίας» έλαβε ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, με επικεφαλής την πρόεδρο και CEO του Ομίλου κυρία Ιουλία Τσέτη, για την ανάπτυξη και τη συμβολή της στην ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο των βραβείων PRIX GALIEN 2023, στις 5 Απριλίου 2023, στο Μέγαρο Μουσικής.
Την τιμητική διάκριση επέδωσε στην κυρία Τσέτη, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.
Όπως τόνισε στην ομιλία της η κυρία Ιουλία Τσέτη – φαρμακοποιός MSc, Επίτιμη Δρ. Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, ΓΓ του ΔΣ του ΣΕΒ και πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas- «Ο Όμιλος Τσέτη, είναι συνυφασμένος με τις έννοιες καινοτομία, υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη, αριστεία, ίσες ευκαιρίες στην εργασία και σε θέσεις ευθύνης, no gender περιβάλλον και ισότητα των φύλων. Δεν φοβάται την αριστεία και αυτή την φιλοσοφία μας έχουν ενστερνισθεί απόλυτα, οι 600 και πλέον εργαζόμενοι του Ομίλου.
Οι βιομηχανίες του ΟΦΕΤ, UNI-PHARMA & InterMed, είναι διεθνώς αναγνωρισμένες ως επίσημοι προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ πρόσφατα διακριθήκαμε ως MOST SUSTAINABLE COMPANIES αλλά και ως Top Employers, μέσα από διαρκείς και σκληρές αξιολογήσεις.
Πάνω από 120 εκατ. ευρώ επενδύσεις
Την τελευταία δεκαετία, έχουμε επενδύσει πάνω από 120 εκατ. ευρώ, ενώ την τριετία 2019-2021 οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης του πρώτου και ιστορικού εργοστασίου της UNI-PHARMA, επί της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας και της νεοσύστατης βιομηχανίας UniHerbo, η οποία θα αξιοποιήσει τον πλούτο της βιοποικιλότητας της πατρίδας μας.
Την τετραετία 2018-2021 ο Όμιλος έχει συνολικά χρηματοδοτήσει με ίδια κεφάλαια 37 ερευνητικές προτάσεις – οι 20 εκ των οποίων, αφορούν υποτροφίες του Ιδρύματος Κλέων Τσέτης.
100 και πλέον ιστορικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας
Αποτέλεσμα αυτής της συνεχούς και διαχρονικής επένδυσης στην καινοτομία αποτελούν τα περισσότερα από 100 ιστορικά, Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας που έχουν απονεμηθεί στον Όμιλο.
Επίσης, σήμερα βρίσκονται σε ισχύ, 50 εθνικές ευρεσιτεχνίες (πατέντα) και 9 ευρωπαϊκές. Οι 6 δε από τις 9, έχουν υποβληθεί σε περίπου 60 χώρες».
Κλείνοντας την τοποθέτησή της η κυρία Τσέτη, υπογράμμισε ότι «στη χώρα μας παράγεται βασική έρευνα, την οποία οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποστηρίξουν, με στόχο οι νέοι επιστήμονες να παραμείνουν στη χώρα μας. Γνωρίζουμε ότι μόνο μέσα από την καινοτομία και τις συμμαχίες με την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα, θα προκύψουν νέες φρέσκιες ιδέες και έξυπνες start up επιχειρήσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και θα ενισχύσουν την κοινωνική πρόοδο. Πιστεύουμε στην έρευνα αλλά και στη νέα γενιά, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στους ερευνητές καθώς είναι βέβαιο ότι αυτοί θα φέρουν την αλλαγή στην Ελλάδα».
Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος των Prix Galien Greece, κυρία Τζένη Περγιαλιώτου στην ομιλία της, «Πέρασαν ήδη 10 χρόνια από το 2013, που τα βραβεία του Γαληνού ήρθαν στην Ελλάδα. Τα Prix Galien αναγνωρίστηκαν από την επιστημονική κοινότητα ως ο θεσμός βράβευσης της έρευνας και της καινοτομίας στο χώρο της υγείας. Στη δεκαετία που μας πέρασε εκατοντάδες φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα συμμετείχαν στο διαγωνιστικό μέρος των εκδηλώσεων, αναδεικνύοντας το κύρος και την επιστημονική οντότητα του θεσμού. Τα Prix Galien ενίσχυσαν παράλληλα τον κοινωνικό τους ρόλο. Εκατοντάδες σύλλογοι ασθενών συμμετείχαν τόσο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όσο και στο διαγωνιστικό. Τιμήσαμε και προβάλλαμε το κοινωνικό έργο σημαντικών προσωπικοτήτων και ιδρυμάτων και αναδείξαμε το έργο σπουδαίων Ελλήνων εντός και εκτός των συνόρων της χώρας».

 

 

 

 

 

 

 

GREEN BRAND AWARDS 2023 – Δύο Gold & ένα Bronze στον ΟΦΕΤ

Τρία πολύ σημαντικά βραβεία- δύο GOLD και ένα BRONZE, έλαβε στις 21 Μαρτίου 2023 ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, στο πλαίσιο των GREEN BRAND AWARDS του Ομίλου Μπούσσια.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκαν και επιβραβεύτηκαν η αριστεία και η καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης οι οποίες προάγουν την GREEN οικονομία και το Eco Living. Συνολικά, διακρίθηκαν 64 εταιρείες, φορείς και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Αναλυτικά τα βραβεία του ΟΦΕΤ, είναι τα εξής:

Συμμετέχουσα εταιρείαCategoryΤίτλος υποψηφιότηταςΒραβείο
UNI-PHARMA SA & InterMed SA.2.4.6 Green Marketing & CSR ActionsΟΦΕΤ: Όταν η υπευθυνότητα συναντά την καινοτομίαGOLD
UNI-PHARMA SA.3.1.1 Green Technology ConceptUNI-PHARMA SA: Λαμπτήρες Led – Ευεξία & απόδοση των εργαζομένωνBRONZE
ΟΦΕΤ – Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.3.1.5 Green Business ModelΦωτοβολταικά συστήματα στον ΟΦΕΤ: Νέα περιβαλλοντική πολιτικήGOLD

Περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών που συνδυάζουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις βιωσιμότητας και αειφορίας με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την περιβαλλοντική προστασία, προσφέροντας βιώσιμες τεχνολογίες και πρακτικές, αλλά και προϊόντα που θεωρούνται Green, Eco-friendly, Recyclable, Reusable, Zero Waste και Χαμηλής Κατανάλωσης Ενέργειας.

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι επειδή βλέπουμε έμπρακτα ότι ο θεσμός διαχέεται και αγκαλιάζεται από το σύνολο της αγοράς. Η πράσινη μετάβαση είναι το μέλλον για μια βιώσιμη οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία προτείνει ένα σύνολο ενεργειών Πράσινης Μετάβασης με στόχο την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050. Αυτή η ανάγκη η οποία θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στην αγορά άγγιξε και τη χώρα μας η οποία κινείται σε αυτή τη τροχιά ενθαρρύνοντας για την υιοθέτηση και εφαρμογή καλών πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης στο πεδίο της πράσινης οικονομίας. Με μεγάλη ευαισθησία στους όρους αξιολόγησης των πράσινων προϊόντων σχεδιάσαμε τα βραβεία με βάση την καινοτομία στα συστατικά στο τελικό προϊόν, την καινοτομία στις υπηρεσίες, τη βιωσιμότητα, με στόχο πάντα να αναδειχθούν οι βέλτιστοι».

Στην συνέχεια, η Κωνσταντίνα Σκαναβή, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής, ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά της: «Βιώσιμη κοινωνία είναι αυτή που πλαισιώνεται από πρωτοπόρες πράσινες βέλτιστες πρακτικές και τεχνολογίες, εμπνευσμένους επιχειρηματίες, καινοτόμες startup επιχειρήσεις και πολίτες με όραμα την ποιότητα του περιβάλλοντος ως κοινό αγαθό για όλους. Τα Green Brand Awards γιορτάζουν, παρουσιάζοντας τις πιο καινοτόμες πράσινες σκέψεις, συντονιστές, μέντορες, στοχαστές που στηρίζουν επιτεύγματα στην κυκλική οικονομία και το eco living στη χώρα μας. Καλλιεργούμε μια φιλοσοφία αριστείας, η οποία, εάν υιοθετηθεί, θα οδηγήσει στη συνεχή αναβάθμιση του σύγχρονου τρόπου ζωής επενδύοντας ισχυρά στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και συμπεριφορά. Η συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης των τρεχουσών κρίσεων, πρέπει να ξεκινήσει να οικοδομείται από τώρα πάνω σε αξίες και κατευθύνσεις που να βασίζονται στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή, τη δημοκρατία».

 

 

 

 

 

 

Η Ιουλία Τσέτη βραβεύθηκε για την συμβολή της στην «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα», από το Business Review Magazine

Για την συμβολή της στην σύγχρονη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, βραβεύθηκε η κυρία Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, πρόεδρος και CEO του Ομίλου Επίτιμη Δρ. Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος του United Nations Global Compact Network Hellas και Γενική Γραμματέας του ΔΣ του ΣΕΒ, στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου ΓΥΝΑΙΚΩΝ με θέμα “ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ//ΠΕΤΥΧHΜΕΝΕΣ MANAGERS”, που οργάνωσε το περιοδικό Business Review Magazine.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των ΕΒΕΑ, ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ, ΕΓΕ, ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ, και το βραβείο παρέλαβε ο κ. Αθανάσιος Αρχοντίκης- Operations Director, Pharmacist,MBA, Vice President της UNI-PHARMA.
Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο συνέδριο ήταν:
«Η Βιομηχανία Τροφίμων στις «υπηρεσίες της σύγχρονης γυναίκας»
«Οι γυναίκες marketers»
«Εταιρείες Startups και γυναικεία επιχειρηματικότητα»
«Πλοήγηση στο DIGITAL MARKETING ως γυναίκα επιχειρηματίας»
«Γυναικεία επιχειρηματικότητα στην αγορά των Ταχυκίνητων Προϊόντων»
«Επιτυχημένες Managers σε επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν»
«Ο συνδυασμός οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων στη σύγχρονη πραγματικότητα»
«Γυναίκες Managers – ή μήπως όχι;»
«Ο ρόλος της Γυναίκας στη σύγχρονη Εμπορική Ναυτιλία»
Στο συνέδριο παραβρέθηκαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Βορείου τομέα Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.
Συνολικά βραβεύθηκαν για το έργο τους, 12 Γυναίκες επιχειρηματίες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Οι UNI-PHARMA A.B.E.E. & InterMed Top Employers 2023 στην Ελλάδα

Top Employers στην Ελλάδα, ανακηρύχθηκαν για το 2023, οι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA & InterMed, από το Ινστιτούτο Top Employer Institute.
Η πιστοποίηση από τον ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό «Top Employer» αποδεικνύει την αφοσίωση του οργανισμού σε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον μέσω των πολιτικών και καλών πρακτικών του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.
Το πρόγραμμα Top Employers πιστοποιεί οργανισμούς με βάση τη συμμετοχή και τα αποτελέσματα της Έρευνας Βέλτιστων Πρακτικών HR. Αυτή η έρευνα καλύπτει έξι τομείς Ανθρώπινου Δυναμικού που αποτελούνται από 20 θέματα, όπως Στρατηγική Ανθρώπινου Δυναμικού, Εργασιακό Περιβάλλον, Απόκτηση Ταλέντων, Εκπαίδευση, Διαφορετικότητα, Ισότητα και Ένταξη, Ευεξία και άλλα.
Η Head of HR των UNI-PHARMA & InterMed Σμαραγδή Ταλάκη δήλωσε σχετικά: Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι γι’ αυτήν την πιστοποίηση παγκόσμιας εμβέλειας. Το γεγονός ότι είμαστε η πρώτη ελληνική φαρμακοβιομηχανία που αναγνωρίζεται ως Top Employer για το 2023 μας γεμίζει με αισιοδοξία ώστε να συνεχίσουμε μαζί με τους ανθρώπους μας να υπηρετούμε την υγεία και να θέτουμε την ανθρώπινη ζωή σε προτεραιότητα. Είμαστε υπερήφανοι που αναγνωρίζονται από έναν παγκόσμιο ανεξάρτητο οργανισμό οι βέλτιστες πρακτικές των εταιρειών μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα ώστε να δημιουργούμε ένα όλο και καλύτερο περιβάλλον για τους 600 ανθρώπους μας.
Από την πλευρά του, ο CEO του Top Employers Institute David Plink αναφέρει: «Οι εξαιρετικές στιγμές αναδεικνύουν το καλύτερο σε ανθρώπους και οργανισμούς. Και αυτό το είδαμε στο πρόγραμμα πιστοποίησης κορυφαίων εργοδοτών φέτος: εξαιρετική απόδοση από τους πιστοποιημένους Κορυφαίους Εργοδότες 2023. Αυτοί οι εργοδότες έδειχναν πάντα ότι νοιάζονται για την ανάπτυξη και την ευημερία των ανθρώπων τους. Με αυτόν τον τρόπο, εμπλουτίζουν συλλογικά τον κόσμο της εργασίας. Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε και γιορτάζουμε τη φετινή ομάδα κορυφαίων εργοδοτών με προσανατολισμό στον άνθρωπο: τους Κορυφαίους Εργοδότες 2023».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πιστοποίησε και αναγνώρισε 2.053 Top Employers από 121 χώρες στις 5 Ηπείρους.
Σχετικά με τη UNI-PHARMA & InterMed
Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη,  αποτελείται από τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed, τη μονάδα εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών UniHerbo στην Ελλάδα και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle. Οι βιομηχανίες με τα πρωτοποριακά και καινοτόμα σκευάσματά τους, αποτελούν τους πιο αξιόπιστους πρεσβευτές της χώρας μας και της ελληνικής παραγωγής στις 66 αγορές του εξωτερικού. Ο Όμιλος έχει υιοθετήσει τα SDGs και τα πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής του λειτουργίας. Η διοίκηση του Ομίλου, στοχεύει να αυξήσει ακόμη περισσότερο το κοινωνικό του αποτύπωμα, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα, παραμένοντας προσηλωμένη στην αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση και στο Ηθικό Επιχειρείν. Ο ΟΦΕΤ τα τελευταία χρόνια, έχει επενδύσει περισσότερα από €80 εκατ., ενώ την τριετία 2019-2021 οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα €50 εκατ. Την τελευταία τετραετία 2018-2021, χρηματοδότησε συνολικά με ίδια κεφάλαια 37 ερευνητικές προτάσεις- εκ των οποίων οι 20 αφορούν υποτροφίες του Ιδρύματος ΑΜΚΕ «Κλέων Τσέτης».
Για περισσότερες πληροφορίες: www.uni-pharma.gr
Σχετικά με το Top Employers Institute
Το Top Employers Institute είναι η παγκόσμια αρχή για την αναγνώριση της αριστείας σε Ανθρώπινες Πρακτικές. Το Ινστιτούτο βοηθά να επιταχυνθούν αυτές οι πρακτικές, προκειμένου να εμπλουτίσει τον εργασιακό κόσμο. Μέσω του Προγράμματος Πιστοποίησης του Top Employers Institute, οι συμμετέχουσες εταιρείες μπορούν να επικυρωθούν, να πιστοποιηθούν και να αναγνωριστούν ως «εργοδότης επιλογής». Το Top Employers Institute, που ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, έχει πιστοποιήσει 2.053 οργανισμούς σε 121 χώρες/περιοχές. Αυτοί οι πιστοποιημένοι κορυφαίοι εργοδότες επηρεάζουν θετικά τη ζωή περισσότερων από 9,5 εκατομμυρίων εργαζομένων παγκοσμίως.

 

 

 

 

 

 

 

DIAMONDS & ICAP True Leaders 2022 – Δύο διακρίσεις στην UNI-PHARMA SA για τις οικονομικές της επιδόσεις

Δύο σημαντικές διακρίσεις, κατέκτησε η UNI-PHARMA SA, λίγο πριν την εκπνοή του έτους, οι οποίες την κατατάσσουν πολύ ψηλά στο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό πεδίο.
Πρόκειται για τα βραβεία DIAMONDS OF THE GREEK ECONOMY & ICAP – TRUE LEADERS 2022. Η UNI-PHARMA SA, βιομηχανία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, διακρίθηκε για τα δυναμικά της οικονομικά αποτελέσματα.
Ειδικότερα, όσον αφορά στα ICAP – TRUE LEADERS, να σημειώσουμε ότι η ICAP CRIF η μοναδική εταιρεία αναγνωρισμένη ως Credit Rating Agency από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή αρμόδια αρχή (European Securities and Markets Authority), βραβεύει από το 2011 τις Εταιρείες και τους Ομίλους που πληρούν, βάσει δημοσιευμένων αποτελεσμάτων, τα ακόλουθα κριτήρια:
• Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες Εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους Ομίλους
• Συγκαταλέγονται στις 500 Εταιρείες ή 150 Ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το προσωπικό τους
• Βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις του Κλάδου τους με βάση τον Κύκλο Εργασιών
• Έχουν υψηλό ICAP CRIF Score.
Η UNI-PHARMA SA πληρεί όλα τα παραπάνω κριτήρια και παρά τις προβλέψεις για ένα δύσκολο 2023, εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων, της ενεργειακής κρίσης αλλά και του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, αισιοδοξεί για ακόμη θετικότερα αποτελέσματα τόσο σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, όσο και σε εργασιακό και κοινωνικό.

 

Manufacturing Awards 2022: 4 διακρίσεις σε UNI-PHARMA & InterMed – ESG, Ηθική, Πολιτική για το περιβάλλον και την ενέργεια

Τέσσερα σημαντικά βραβεία που αφορούν στην στρατηγική για τα ESG (Environment, Society, Governance), στην περιβαλλοντική & ενεργειακή πολιτική και στην επιχειρησιακή Ηθική & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, κατέκτησαν οι UNI-PHARMA InterMed στο πλαίσιο των βραβείων Manufacturing Excellence Αwards 2022, που οργάνωσε ο όμιλος Μπούσσια, την 1η Νοεμβρίου.
Τα βραβεία διοργανώθηκαν για 4η χρονιά από την Boussias σε συνεργασία με τις εκδόσεις Manufacturing Magazine και Industry News Daily!
Τα Manufacturing Excellence Awards ειδικότερα, αναδεικνύουν και επιβραβεύουν δράσεις και έργα επιχειρήσεων για την ισχυρή ανθεκτικότητα και την έγκαιρη προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες παραγωγής, διανομής και επικοινωνίας, τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.
O Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των βραβείων, κ. Δημήτρης Βέργαδος (Δ/ντής Τομέα ΜΜΕ, Θέσεων και Ενημέρωσης του ΣΕΒ), στην εναρκτήρια ομιλία του επισήμανε μεταξύ άλλων ««Η ελληνική βιομηχανία διαθέτει επιχειρηματικές μονάδες πρότυπα αριστείας σε όλους τους κλάδους και μεγέθη της οικονομίας, που επιδεικνύουν ανθεκτικότητα και ανταγωνιστικότητα παγκοσμίου κλάσης, με βάση την εξωστρέφεια, την τεχνολογική καινοτομία και τα σύγχρονα συστήματα διοίκησης. Στα φετινά Manufacturing Excellence Awards είχαμε την χαρά να τιμήσουμε και να αναδείξουμε καλά παραδείγματα που φωτίζουν το παρόν και μέλλον της ελληνικής παραγωγής».
Αναλυτικά, τα βραβεία που έλαβαν οι δύο φαρμακοβιομηχανίες του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη είναι τα παρακάτω:
Συμμετέχουσα εταιρείαCategoryΤίτλος υποψηφιότηταςΒραβείο
UNI-PHARMA S.A./INTERMED S.A.2.6 Στρατηγική για τα ESG (Environment, Society, Governance)Διαχείριση Περιβάλλοντος και Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης στον Ομιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ΤσέτηBRONZE
UNI-PHARMA S.A./INTERMED S.A.6.1 Περιβαλλοντική & ενεργειακή πολιτικήΔιαχείριση Περιβάλλοντος και Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης στον Ομιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ΤσέτηSILVER
UNI-PHARMA S.A./INTERMED S.A.6.4 Επιχειρησιακή Ηθική & Εταιρική Κοινωνική ΕυθύνηΔιαχείριση περιβάλλοντος, επιχειρησιακή ηθική & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον Όμιλο ΟΦΕΤSILVER
UNI-PHARMA S.A./INTERMED S.A.1.3. Φάρμακα & καλλυντικάΔιαχείριση περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη στον Ομιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ΤσέτηWINNER
Τις διακρίσεις παρέλαβαν, η κυρία Έλενα Αλεξία Κυριακοπούλου – Energy Enviromental Health & Safety Manager του ΟΦΕΤ και ο κ. Μάνος Νικητάκης, engineering Validation Engineer ΟΦΕΤ – Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.
Τα Manufacturing Excellence Awards 2022 διοργανώθηκαν υπό την Αιγίδα του ΣΕΒ και την Τιμητική Υποστήριξη των: Ελληνική Παραγωγή, ΣΒΕ, ΣΕΒΤ, ΣΕΧΒ, ΣΒΘΣΕ και ΣΥΒΙΠΥΣ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Environmental Awards 2022: 5 βραβεία σε UNI-PHARMA & InterMed – Καλές πρακτικές για κυκλική οικονομία, αειφορία & καινοτομία

Με πέντε ξεχωριστά βραβεία, τα οποία υπογραμμίζουν τον κρίσιμο ρόλο αναφορικά με την έξυπνη διαχείριση των αποβλήτων, την κυκλική οικονομία, τη μείωση της ενέργειας, το οικολογικό και περιβαλλοντικό πρόσημο, διακρίθηκαν οι UNI-PHARMA & InterMed, στα βραβεία Environmental Awards 2022 που οργάνωσε ο όμιλος Boussias.
Τα βραβεία που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία, καθώς και καινοτόμα «πράσινα» έργα, τεχνολογίες ή προγράμματα, ανέδειξαν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού τους νικητές.
Παρούσα στον υπέροχο κήπο του Ιδρύματος ήταν και η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, η οποία έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους νικητές για τις σημαντικές δράσεις και τους στόχους που επιτυγχάνουν. Τόνισε, μάλιστα πως αυτές οι δράσεις γίνονται αρωγοί συνολικά στους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουμε ως χώρα.
Οι καινοτόμες πρακτικές που αναδείχθηκαν μέσα από τα Environmental Αwards 2022 αποδεικνύουν ότι ακόμη και σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για συστήματα και ανθρώπους, συνεχίστηκε ακάθεκτη η πορεία για τη μετάβαση στο νέο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης επιχειρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος καθόσον αυτή ισοδυναμεί με κερδοφορία των επιχειρήσεων.
Αναλυτικά τα βραβεία με τα οποία διακρίθηκαν οι UNI-PHARMA & InterMed, είναι τα εξής:
GOLD για τις Βιοκλιματικές εγκαταστάσεις της UNI-PHARMA S.A.
SILVER για την έξυπνη διαχείριση αποβλήτων στον Όμιλο ΟΦΕΤ
SILVER επίσης για το Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης περιβάλλοντος και ενέργειας στον ΟΦΕΤ- Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.
BRONZE για δράσεις που αφορούν τη βιωσιμότητα, την κυκλική οικονομία και την καινοτομία
Και ένα BRONZE ακόμη, για τις δράσεις του ΟΦΕΤ, με περιβαλλοντικό και οικολογικό πρόσημο.