Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των ΠαιδιώνUni-pharma & InterMed στηρίζουν την Ημέρα & το Un Global Compact

Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των παιδιών είναι σήμερα 20 Νοεμβρίου.

Και το βλέμμα μας είναι και πρέπει να στραφεί στο μέλλον μας που είναι τα παιδιά.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Unicef, τα παιδιά στις ημέρες μας βρίσκονται αντιμέτωπα με νέες απειλές, όπως κλιματική αλλαγή, ηλεκτρονικό εκφοβισμό (cuber bullying) και ηλεκτρονική κακοποίηση. Και σίγουρα πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό πριν είναι πολύ αργά.

Οι φαρμακοβιομηχανίες Uni-pharma & InterMed αποτελούν τις μοναδικές φαρμακοβιομηχανίες μεταξύ 30 επιχειρήσεων στην Ελλάδα, οι οποίες είναι μέλη του Ελληνικού Δικτύου Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (Global Compact Network Hellas).

Το Global Compact Network Hellas είναι το Τοπικό Δίκτυο του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact-UNGC) στην Ελλάδα.

Μεταξύ των στόχων του περιλαμβάνονται, η προώθηση των Αρχών του UNGC στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των εργασιακών σχέσεων, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς, η προβολή των πρακτικών της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων, η συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτοβουλίας του UNGC, η επιρροή επί των εθνικών πολιτικών για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και η κινητοποίηση των επιχειρήσεων για συμβολή στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Τα δικαιώματα των παιδιών, βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του Οικουμενικού Συμφώνου και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Σύμφωνο, τα δικαιώματα των παιδιών είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Τα παιδιά κάτω των 18 ετών αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού και σε πολλές χώρες τα παιδιά και οι νέοι αποτελούν σχεδόν το ήμισυ του εθνικού πληθυσμού. Τα παιδιά είναι από τα πιο περιθωριοποιημένα και ευάλωτα μέλη της κοινωνίας και φυσικά σπάνια τα συμβουλεύονται αναφορικά με το πώς οι κοινότητες λαμβάνουν αποφάσεις οι οποίες τους επηρεάζουν άμεσα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα άρθρα 1,2 και 5:

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποστηρίζουν και να σέβονται την προστασία των διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να βεβαιωθούν ότι δεν συνεργάζονται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να υποστηρίξουν την αποτελεσματική κατάργηση της παιδικής εργασίας.

Η Uni-pharma και η InterMed έχουν ενσωματώσει με υπερηφάνεια και συνέπεια στην ατζέντα τους, τις παραπάνω αρχές.

Ο ΟΦΕΤ στην μεγαλύτερη έκθεση της φαρμακοβιομηχανίας CPHI Worldwide!

Με ένα άκρως εντυπωσιακό περίπτερο, το οποίο σε προ(σ)καλούσε να το επισκεφθείς και να το καμαρώσεις, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) συμμετείχε στην μεγαλύτερη έκθεση της φαρμακοβιομηχανίας παγκοσμίως, την CPhI Worldwide, το διάστημα 5-7 Νοεμβρίου 2019 στην Φραγκφούρτη).

Η εν λόγω έκθεση κλείνει εφέτος 30 χρόνια παρουσίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πάνω από 45.000 επισκέπτες περνούν το κατώφλι της έκθεσης, ενώ συμμετείχαν 2.500 διεθνείς εκθέτες, δηλώνοντας παρών στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο γεγονός της υγείας.

Ο ΟΦΕΤ με πάνω από μισό αιώνα ζωής στα φαρμακευτικά δρώμενα, με τις βιομηχανίες του Uni-pharma και InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και την υπό σύσταση μονάδα εκχυλισμάτων φαρμακευτικών φυτών UniHerbo, βρίσκεται πάντα κοντά στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και του ασθενή.

SALUS INDEX 2019: Σημαντική διάκριση του ΟΦΕΤ για δράσεις ΕΚΕ, περιβάλλον & νέα γενιά

Με ένα σημαντικό βραβείο που αφορά στο συνολικό του Πρόγραμμα σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο περιλαμβάνει στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε απομακρυσμένες περιοχές, προστασία του περιβάλλοντος και του θαλάσσιου οικοσυστήματος καθώς και στήριξη της νέας γενιάς, διακρίθηκε ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη στο πλαίσιο της εκδήλωσης SALUS INDEX 2019 που οργάνωσε στις 6 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο ο εκδοτικός Οργανισμός New Times Publising.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Σταμάτης Λυγίζος Sales & Marketing Director Uni-Pharma S.A. Pharmaceutical Laboratories από τον Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ κ. Γιάννη Υφαντόπουλο.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο κ. Λυγίζος, αφού ευχαρίστησε θερμά την Οργανωτική Επιτροπή των Βραβείων, αναφέρθηκε στην Στρατηγική του Ομίλου, λέγοντας τα εξής:

«Πρόκειται για ένα δυναμικό Πρόγραμμα αιχμής, το οποίο εκπορεύεται από την διοίκηση με επικεφαλής τις κυρίες Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη και έχει «αγκαλιαστεί» από όλους τους εργαζομένους.

Το σύνθημα που κυριαρχεί στον όμιλο, είναι U&I Care. U&I Uni-Pharma & InterMed αλλά ταυτόχρονα «Εσύ και Εγώ Μαζί Νοιαζόμαστε». Ωφέλιμες δράσεις για τις κοινωνικές ομάδες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματός μας, καθώς και ενέργειες για την νέα γενιά, με στόχο να μπορέσουμε να την κρατήσουμε στην Ελλάδα και να αντιστρέψουμε την αιμορραγία της μετανάστευσης, βρίσκονται στην προτεραιότητα και το βαρύ χαρτοφυλάκιο του Ομίλου μας.

Όλα αυτά, αποδεικνύουν την στόχευσή μας και την υπεύθυνη στάση μας. Όμως, κορυφαία υπεύθυνη πολιτική μας, αποτελεί το γεγονός ότι στα χρόνια της βαθιάς ύφεσης στην Ελλάδα, η διοίκηση του ΟΦΕΤ, όχι μόνο δεν απέλυσε, αλλά αντίθετα, έδωσε εργασία σε εκατοντάδες ανθρώπους. Από 190 εργαζόμενοι που ήταν το 2009, σε 10 χρόνια, το 2019, αγγίξαμε του 530. Και συνεχίζουμε…. Καθώς εντός του 2020, μία ακόμη μονάδα αναμένεται να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο του ΟΦΕΤ, μετά τις βιομηχανίες Uni-pharma και InterMed και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle. Πρόκειται για την UniHerbo, μία νέα επένδυση που αφορά στην εκχύλιση φαρμακευτικών φυτών, το οποίο θα λειτουργεί και ως Ινστιτούτο Μελέτης για φοιτητές και επιστήμονες».

Επίσκεψη φοιτητών Οδοντιατρικής στην Uni-pharma με ένα μοναδικό Science on the Go!

Και ξαφνικά, το βιοκλιματικό εργοστάσιο της Uni-pharma στην Κηφισιά, το πρωινό της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου 2019, γέμισε από χαμόγελα, ζωηράδα και ενθουσιασμό.

Μία ομάδα 30 ατόμων, μεταπτυχιακοί αλλά και προπτυχιακοί οδοντίατροι της Οδοντιατρικής Αθηνών, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, ξεναγήθηκαν στο state of art εργοστάσιο της Uni-pharma.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μία σειρά από παρουσιάσεις γύρω από το δυναμικό Πρόγραμμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) τόσο της Uni-pharma όσο και της InterMed. Κορυφαία στιγμή της επίσκεψής τους, ήταν η υλοποίηση από την επιστημονική Ομάδα του εργαστηρίου R&D της InterMed, του Science on the Go– το οποίο αποτελεί το Κινητό Εργαστήρι Γνώσης και επιστήμης– και αφορούσε σε προσομοίωση για την παρασκευή ενός στοματικού διαλύματος.

Με εντυπωσιακό περίπτερο ο ΟΦΕΤ στο 19ο Pharma Point 2019

Μία ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα την Στοματική υγιεινή στις ευαίσθητες κατηγορίες των κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού, είχε ο Ηπειρώτης Οδοντίατρος στοματολόγος Δημήτρης Κήττας, στο πλαίσιο του 19ου Pharma Point που πραγματοποιήθηκε 2 και 3 Νοεμβρίου 2019 στο συνεδριακό Κέντρο Βελίδης στην ΔΕΘ Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κήττας μίλησε για τα καινοτόμα προϊόντα της φαρμακοβιομηχανίας InterMed, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του σύγχρονου ανθρώπου και τα οποία είναι στοχευμένα για κάθε ανάγκη (όπως, οδοντόπαστες για διαβητικούς, για εγκυμοσύνη, για ξηροστομία, για ομοιοπαθητική, για λεύκανση) καθώς επίσης και μία σειρά άλλων σκευασμάτων, όπως εργονομικές οδοντόβουρτσες, συμπληρώματα διατροφής με προβιοτικά κλπ.

Στο 19o PHARMA point, συμμετείχε με ένα εντυπωσιακό περίπτερο ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη με τις φαρμακοβιομηχανίες του Uni-pharma & InterMed.

Η αγορά στο χώρο του φαρμακείου είναι αντιμέτωπη ήδη με νέες προκλήσεις και αλλαγές. Μετά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και τις βίαιες αλλαγές που επιβλήθηκαν στον κλάδο, οι φαρμακοποιοί οδεύουν σε μια νέα εποχή.

Η Uni-pharma και η InterMed, με μία σειρά από καινοτόμα και πρωτοποριακά προϊόντα και θεραπείες, στηρίζουν σταθερά πάνω από μισό αιώνα ζωής τον Έλληνα φαρμακοποιό, τον πολλαπλό του ρόλο και το φαρμακείο.

Φθινοπωρινή αποστολή στην Κίμωλο – Ο ΟΦΕΤ στηρίζει την +πλευση (σύμπλευση)

Το σημαντικό έργο της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας +πλευση (σύμπλευση), στήριξε τον Οκτώβριο του 2019 ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ).

Ο ΟΦΕΤ μέσα από το δυναμικό του πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής Ευθύνης βρίσκεται πάντα κοντά στηρίζοντας υπεύθυνα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κυρίως απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας.

Ο ΟΦΕΤ, εκτός από την δωρεά της συσκευής υπερήχων για αποτρύγωση δοντιών, έστειλε στην Κίμωλο πλούσιο υλικό, μεταξύ των οποίων δερμοκαλλυντικά, οδοντιατρικά και άλλα παραφαρμακευτικά προϊόντα, τόσο της InterMed, όσο και της Uni-pharma. Μέσα σε έξι ώρες λειτουργίας των ιατρείων στο οδοντιατρείο που στήθηκε με την φορητή έδρα και τον υπόλοιπο εξοπλισμό της ομάδας, εξετάστηκαν συνολικά 47 άτομα και έγιναν 12 καθαρισμοί, 6 σφραγίσματα και 4 εξαγωγές, ενώ στα παιδιά δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για την σωστή στοματική υγιεινή.

Η +πλευση (σύμπλευση) είναι μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των Ελληνικών ακριτικών νήσων. Αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα, η σύμπλευση οργανώνει δράσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους με στόχο την μέγιστη δυνατή προσφορά προς τα ακριτικά νησιά. Κύρια δράση της +πλεύσης – και επιστέγασμα των προσπαθειών όλου του έτους – αποτελεί ο ετήσιος διάπλους της ο οποίος πραγματοποιείται με τα φουσκωτά σκάφη των μελών της.

Στην ευχαριστήρια επιστολή των μελών της Οργάνωσης προς την διοίκηση του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, αναφέρονται τα εξής μεταξύ άλλων:

«Αγαπητοί,

Με την παρούσα θέλουμε και επίσημα να σας ευχαριστήσουμε εκ μέρους όλων των εθελοντών και ειδικά της οδοντιατρικής ομάδας της +πλευσης για την απόφαση της InterMed να χορηγήσει μία συσκευή υπερήχων για αποτρύγωση δοντιών, προκειμένου να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες που προσφέρουμε δωρεάν στους κατοίκους των ακριτικών και απομονωμένων νησιών, αρχής γενομένης από την Φθινοπωρινή Αποστολή 2019 στην Κίμωλο, από όπου και το συνημμένο φωτογραφικό υλικό.

Επιπρόσθετα, θέλουμε να σας επιβεβαιώσουμε ότι με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκαν οι κάτοικοι του νησιού και τα πρόσθετα δώρα που στείλατε στο νησί και μοιράστηκαν στο σχολείο.

Έχοντας ακόμη πολύ νωπές αυτές τις μνήμες από τα αποτελέσματα της πρώτης μας συνεργασίας, αισθανόμαστε σίγουροι για την συνέχισή της και στις επόμενες δράσεις της +πλευσης, με τρόπο και σε πεδία που θα προσδιορίσουμε μαζί, καθώς ήδη οριστικοποιούμε τους προορισμούς που θα περιλάβει ο Διάπλους 2020 της +πλευσης στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου.

Ευχαριστούμε!

Για την +πλευση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νίκος Αθανασίου

Χρήστος Κακαβογιάννης»

Ο ΟΦΕΤ χρυσός χορηγός στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας

Ευχαριστήρια επιστολή προς την πρόεδρο του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη κυρία Ιουλία Τσέτη αλλά και τα στελέχη του Ομίλου για την σημαντική τους στήριξη στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας, απέστειλαν η πρόεδρος του συνεδρίου κυρία Ναντίνα Μερκούρη, τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας και η Οργανωτική Επιτροπή.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 11-13 Οκτωβρίου 2019, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με την οργανωτική υποστήριξη της ZITA Congress.

Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη- με τις βιομηχανίες του Uni-pharma, InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και τη νεοσύστατη Uniherbo, η οποία θα αφορά σε εκχύλιση φαρμακευτικών φυτών- ήταν χρυσός χορηγός!

Η Εθνοφαρμακολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την παρατήρηση, τον προσδιορισμό, την περιγραφή και την πειραματική έρευνα των φαρμάκων φυτικής, ζωικής και ορυκτής προέλευσης. Στον τόπο μας, απαντώνται περίπου 7.000 φυτικά είδη και υποείδη, πολλά εκ των οποίων χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα για θεραπευτικούς σκοπούς, αλλά για αρκετά από αυτά δεν υπάρχουν σύγχρονες μελέτες.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού: Η Uni-pharma λέει ΝΑΙ στην πρόληψη

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού σήμερα 25 Οκτωβρίου και η Uni-pharma φαρμακοβιομηχανία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, δηλώνει δυναμικό παρών σε κάθε δράση που βοηθά και στηρίζει την πρόληψη.

Η πρόληψη σώζει, η πρόληψη είναι ζωή.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι πάνω από 100 άτομα, εργαζόμενοι των βιομηχανιών Uni-pharma & InterMed, φοιτητές Φαρμακευτικής μέλη του Greek Pharmaceutical Student’s Federation αλλά και δημοσιογράφοι, έδωσαν δυναμικό παρών την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στον 11ο Αγώνα Greece Race for the Cure στο Ζάππειο, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα κατά του καρκίνου του μαστού.

Έτρεξαν για να τιμήσουν τις γυναίκες που παλεύουν με την νόσο, αλλά και για όσες έφυγαν…

Οι Uni-pharma & InterMed φαρμακοβιομηχανίες του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, μέσα από την δυναμική running team των εργαζομένων του Ομίλου (ΟΦΕΤ) και στο πλαίσιο της Στρατηγικής του για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ως αποκλειστικοί χορηγοί των δρομέων, έστειλαν με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας, το μήνυμα «ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗΤΕΣ». Με αυτόν τον τρόπο οι Uni-pharma & InterMed, ενίσχυσαν τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», που οργανώνει τον Αγώνα Greece Race for the Cure.

Τα κτίρια της Uni-pharma & InterMed επίσης όλο τον Οκτώβριο στην Κηφισιά, είναι φωτισμένα ροζ, στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα.

 

Οι προτάσεις της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

 

Εξάλλου, με αφορμή την σημερινή ημέρα, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία τονίζει την ανάγκη υιοθέτησης υγιεινού τρόπου ζωής και προληπτικού διαγνωστικού ελέγχου για πρόληψη του καρκίνου μαστού. Επίσης συνιστά συχνή καρδιολογική παρακολούθηση των γυναικών που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο μαστού και υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, καθώς θεραπείες για τον καρκίνο μπορεί να προκαλέσουν καρδιακά προβλήματα τα οποία είτε είναι βραχυπρόθεσμα είτε μπορεί να επιφέρουν μόνιμες διαταραχές.

Ακρογωνιαίοι λίθοι της παρακολούθησης είναι η κλινική καρδιολογική εξέταση και το διαθωρακικό υπερηχογράφημα καρδιάς, ενώ νεότερες απεικονιστικές τεχνικές δύναται να προταθούν για την καλύτερη εκτίμηση της λειτουργίας της καρδιάς.

Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι η Διακοπή του καπνίσματος, η τήρηση Μεσογειακού τύπου δίαιτα, η διατήρηση καλού σωματικού βάρους και η φυσική άσκηση προάγουν την Καρδιαγγειακή και την γενικότερη υγεία μας και αποτελούν την πιο σημαντική οδηγία που δίδεται στην ασθενή με καρκίνο του μαστού.

Σε ελληνικά νοσοκομεία λειτουργούν Καρδιο-ογκολογικά Ιατρεία, στα οποία διενεργείται εξειδικευμένη παρακολούθηση των ασθενών με καρκίνο μαστού.

Τα κτίρια του ΟΦΕΤ φωτισμένα ροζ όλο τον Οκτώβριο

Στα ροζ είναι φωτισμένα τα κτίρια της Uni-pharma και της InterMed στην Κηφισιά και τον φετινό Οκτώβριο (2019), προκειμένου διοίκηση και εργαζόμενοι, να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού.

Οι φαρμακοβιομηχανίες του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) με επικεφαλής της κυρίες Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη, ακολουθούν το παράδειγμα ιστορικών κτιρίων και μνημείων σε όλο τον κόσμο, που κάθε Οκτώβριο φωτίζονται με ροζ χρώμα, προκειμένου να υπογραμμίσουν τη σημασία και την αξία της έγκαιρης πρόληψης.

Να σημειώσουμε, ότι η Uni-pharma & η InterMed, ήταν πριν μερικές ημέρες αποκλειστικοί χορηγοί των δρομέων στο 11ο Greece Race for the Cure που οργάνωσε το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, στηρίζοντας με ιδιαίτερη χαρά την σημαντική αυτή δράση, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Κοινωνικής τους Ευθύνης. «ΜΑΖΙ είμαστε ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗΤΕΣ», όπως αναφέρει άλλωστε και το μήνυμα της running team των εργαζομένων του ΟΦΕΤ.

Μαζί με τη running team των εργαζομένων του ΟΦΕΤ, συμμετείχαν επίσης φοιτητές Φαρμακευτικής μέλη του Greek Pharmaceutical Student’s Federation αλλά και δημοσιογράφοι του ιατρικού ρεπορτάζ.

HR Awards & Manufacturing Awards 2019: 3 νέες σημαντικές διακρίσεις

Τρία νέα σημαντικά βραβεία, τα οποία προστίθενται στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη έρχονται να υπογραμμίσουν την δυναμική του σε θέματα Πωλήσεων αλλά και περιβαλλοντικής ευαισθησίας και οικολογικής συνείδησης.

Πρόκειται για το Χάλκινο βραβείο που έλαβε το πρόγραμμα Ακαδημίας ΟΦΕΤ Easy Sales– που παρέλαβε ο Sales Training Coordinator του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη κ. Δημήτρης Παντελής– στο πλαίσιο της εκδήλωσης HR Awards 2019 που οργάνωσε ο Όμιλος Μπούσσια, καθώς και δύο περιβαλλοντικά βραβεία. Πρόκειται για:

Το Bronze βραβείο για την Περιβαλλοντική Διαχείριση & Αειφόρος Ανάπτυξη. Το βραβείο παρέλαβε η Quality Assurance, Environmental, Health & Safety Manager κυρία Μαρία Λιόκαλου και

Το Silver βραβείο, για τις επενδύσεις στο νέο βιοκλιματικό κτίριο της Uni-pharma ΑΒΕΕ. Το βραβείο παρέλαβε ο Group Finance and Controlling Manager κ. Λευτέρης Πέτσας.

Η Περιβαλλοντική και ενεργειακή πολιτική, αλλά και η Περιβαλλοντική Διαχείριση, αποτελούν σημεία αιχμής της στρατηγικής του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη.

Η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης διαπερνά την κουλτούρα όλων των εταιρειών του Ομίλου, με τους εργαζόμενους και τη δυναμική Green Team, να έχουν ενστερνιστεί απόλυτα την «πράσινη» φιλοσοφία του ΟΦΕΤ, τόσο στην καθημερινότητά τους, όσο και σε μία σειρά δυναμικών δράσεων.

Η φιλοσοφία του Ομίλου, επικεντρώνεται στις πρακτικές της Ορθής διαβίωσης, κάτι που αποδεικνύεται καθημερινά, με στόχο την Προστασία του Περιβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων.

Άξιος πρεσβευτής της φιλοσοφίας αυτής, είναι το πράσινο βιοκλιματικό εργοστάσιο της Uni-pharma- το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια και ένα state of art εργοστάσιο για τη χώρα μας και την Ευρώπη- μία επένδυση που υλοποιήθηκε στα χρόνια της ύφεσης (2012 έως 2015) και της έντονης αποβιομηχάνισης. Μία μονάδα που δείχνει ήδη τον δρόμο της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας και που από την πρώτη στιγμή, η διοίκησή της, το αντιμετώπισε ως μία επένδυση αιχμής, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την αγορά εργασίας και την κοινωνία.

Αναφορικά τέλος με το βραβείο HR Awards που αφορά στο πρόγραμμα της Ακαδημίας ΟΦΕΤ και της εκπαίδευσης των ομάδων πωλήσεων EASY SALE, πρόκειται για ένα πρόγραμμα δυναμικό, καινοτόμο και διαδραστικό. Η εν λόγω διάκριση, προστίθεται σε μία σειρά άλλων σημαντικών βραβείων και πιστοποιήσεων που αφορούν στις πωλήσεις του Ομίλου.

Η εκπαίδευση στον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη δεν σταματά ποτέ και η Ακαδημία ΟΦΕΤ που ιδρύθηκε το 2016 μεταλαμπαδεύει τη γνώση και την εκπαίδευση, με στόχο οι πωλήσεις να φθάσουν πολύ μακριά.