Blog

GREEN AWARDS 2022 – Δύο σημαντικά πράσινα βραβεία για την UNI-PHARMA

Δύο πολύ σημαντικά βραβεία κατέκτησε η UNI-PHARMA στον θεσμό Green Awards 2022 που οργάνωσε ο όμιλος BOUSSIAS υπό την Αιγίδα της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος.
Η φαρμακοβιομηχανία κατέκτησε:
  • 1 GOLD Βραβείο στην κατηγορία 3.1.5 Best Green Business Model, με τίτλο «Διαχείριση Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον Όμιλο ΟΦΕΤ»
  • 1 Platinum Award ως Green Company of the year.
Η UNI-PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε. ειδικότερα, ήταν μεταξύ των τριών εταιρειών, με την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητα που συμμετείχε, αποσπώντας το Platinum Βραβείο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, στο Radisson Blu Park Hotel, όπου για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης οι οποίες προάγουν την GREEN οικονομία και το Eco Living.
Περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων που αφορούσαν εταιρείες με διαδικασίες ανάπτυξης και υπηρεσίες με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα στον πλανήτη, βιώσιμες τεχνολογίες και πρακτικές, αλλά και προϊόντα που θεωρούνται Green, Eco-friendly, Recyclable, Reusable και Zero Waste.
Συνολικά, διακρίθηκαν 29 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.
Η Κωνσταντίνα Σκαναβή, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «Βιώσιμη κοινωνία είναι αυτή που πλαισιώνεται από πρωτοπόρες πράσινες βέλτιστες πρακτικές και τεχνολογίες, εμπνευσμένους επιχειρηματίες, καινοτόμες startup επιχειρήσεις και πολίτες με όραμα την ποιότητα του περιβάλλοντος ως κοινό αγαθό για όλους. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε, όταν, σύντομα, θα γυρίζουμε την σελίδα της πανδημίας, αφήνοντας πολλαπλώς πληγωμένο το περιβάλλον, από την πρόσφατη επιστροφή στα πλαστικά μιας χρήσης, τις μάσκες, τα γάντια, τις χημικές απολυμάνσεις, τα ΠΡΑΣΙΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑ έρχονται να τιμήσουν τα πιο καινοτόμα πράσινα έργα και μυαλά, που τόσο ο πλανήτης μας έχει ανάγκη, για να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να ζούμε όλες και όλοι μια καθημερινότητα που να σέβεται την ζωή».
Από την πλευρά της, η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias, στον χαιρετισμό της ανέφερε: «Να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο το βραβείο σας. Αναπτύξτε την εξωστρέφειά σας και στοχεύστε θετικά στο αύριο. Είμαστε πάνω στο κύμα ενός κόσμου που αλλάζει και είναι απαραίτητο να νιώσουμε όλοι μας ότι η αλλαγή αυτή είναι και δική μας ευθύνη. Η πράσινη οικονομία, έχει την ικανότητα να συνδέσει μεταξύ τους εκατοντάδες χιλιάδες ανόμοιες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, παραγωγής και πώλησης προϊόντων προς ένα κοινό σκοπό: Ποιοτικές Υπηρεσίες και Ποιοτικά Προϊόντα για καλύτερη ποιότητα ζωής και ευημερία».