Αποστολή Ζωής by OFET: Εκπαιδευτικά σεμινάρια για την «Ασφάλεια Στο Νερό»
14 Ιουλίου 2025
Αποστολή Ζωής by OFET: Εκπαιδευτικά σεμινάρια για την «Ασφάλεια Στο Νερό».

Η Ελλάδα, μια χώρα με εκτεταμένες ακτογραμμές και πλήθος νησιών, καθιστά επιτακτική την ανάγκη για συστηματική ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με την ασφάλεια στο νερό. Τα τελευταία χρόνια, τα στοιχεία αναφορικά με τους πνιγμούς παραμένουν σταθερά ανησυχητικά, αναδεικνύοντας την ανάγκη για συλλογική κινητοποίηση με στόχο την πρόληψη.

Στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Αποστολή Ζωής» ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) εστίασε φέτος στην ευαισθητοποίηση γύρω από το κρίσιμο αυτό ζήτημα, αναπτύσσοντας μια πρωτοβουλία με διάρκεια και κοινωνικό αντίκτυπο.

Η πρώτη φάση της δράσης ξεκίνησε σε δύο μεγάλα και πολυσύχναστα νησιά των Κυκλάδων — την Πάρο και τη Μύκονο — και υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα των οικείων Δήμων, με τη συμμετοχή εφήβων και νέων.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025, διοργανώθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Ασφάλεια στο Νερό» για μαθητές στην Πάρο, σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου, στην παραλία Λιβάδια στην Παροικιά, παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Μπιζά και της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Ενιαίας Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Η δράση επικεντρώθηκε στην πρόληψη και την παροχή γνώσεων που σώζουν ζωές από εκπαιδευτών ναυαγοσωστικής και προπονητών κολύμβησης της Ναυαγοσωστικής Σχολής Athinna -ιδρυτικά μέλη της Ε.Ν.Σ.Ε (Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος) & του Κ.Ε.Π.Π.Α (Κέντρο έρευνας και πρόληψης παιδικών ατυχημάτων) της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το σεμινάριο είναι ενταγμένο από το 2023 στην πλατφόρμα δράσεων του οργανισμού Safe Water Sports.

Ακολούθησε στις 30 Ιουνίου ενημερωτικό σεμινάριο στη Μύκονο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γρυπάρειο, με συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων. Την εκδήλωση χαιρέτησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας – Προσχολικής Αγωγής και Φροντίδας, Μαρσούλα Χανιώτη, η οποία τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης ως θεμελιώδη παράγοντα πρόληψης. Το σεμινάριο πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Μουντζούρης, εκπαιδευτής ναυαγοσωστικής και προπονητής κολύμβησης της Ναυαγοσωστικής Σχολής Athinna με την ομάδα του.

Για εμάς, στον Όμιλο Τσέτη, «Αποστολή Ζωής» παραμένει η ενδυνάμωση των νησιωτικών κοινοτήτων, μέσω της καλλιέργειας μιας διαρκούς κουλτούρας ασφάλειας γύρω από το νερό.