Blog

GREEN BRAND AWARDS 2023 – Δύο Gold & ένα Bronze στον ΟΦΕΤ

Τρία πολύ σημαντικά βραβεία- δύο GOLD και ένα BRONZE, έλαβε στις 21 Μαρτίου 2023 ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, στο πλαίσιο των GREEN BRAND AWARDS του Ομίλου Μπούσσια.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκαν και επιβραβεύτηκαν η αριστεία και η καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης οι οποίες προάγουν την GREEN οικονομία και το Eco Living. Συνολικά, διακρίθηκαν 64 εταιρείες, φορείς και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Αναλυτικά τα βραβεία του ΟΦΕΤ, είναι τα εξής:

Συμμετέχουσα εταιρεία Category Τίτλος υποψηφιότητας Βραβείο
UNI-PHARMA SA & InterMed SA. 2.4.6 Green Marketing & CSR Actions ΟΦΕΤ: Όταν η υπευθυνότητα συναντά την καινοτομία GOLD
UNI-PHARMA SA. 3.1.1 Green Technology Concept UNI-PHARMA SA: Λαμπτήρες Led – Ευεξία & απόδοση των εργαζομένων BRONZE
ΟΦΕΤ – Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη. 3.1.5 Green Business Model Φωτοβολταικά συστήματα στον ΟΦΕΤ: Νέα περιβαλλοντική πολιτική GOLD

Περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών που συνδυάζουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις βιωσιμότητας και αειφορίας με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την περιβαλλοντική προστασία, προσφέροντας βιώσιμες τεχνολογίες και πρακτικές, αλλά και προϊόντα που θεωρούνται Green, Eco-friendly, Recyclable, Reusable, Zero Waste και Χαμηλής Κατανάλωσης Ενέργειας.

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι επειδή βλέπουμε έμπρακτα ότι ο θεσμός διαχέεται και αγκαλιάζεται από το σύνολο της αγοράς. Η πράσινη μετάβαση είναι το μέλλον για μια βιώσιμη οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία προτείνει ένα σύνολο ενεργειών Πράσινης Μετάβασης με στόχο την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050. Αυτή η ανάγκη η οποία θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στην αγορά άγγιξε και τη χώρα μας η οποία κινείται σε αυτή τη τροχιά ενθαρρύνοντας για την υιοθέτηση και εφαρμογή καλών πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης στο πεδίο της πράσινης οικονομίας. Με μεγάλη ευαισθησία στους όρους αξιολόγησης των πράσινων προϊόντων σχεδιάσαμε τα βραβεία με βάση την καινοτομία στα συστατικά στο τελικό προϊόν, την καινοτομία στις υπηρεσίες, τη βιωσιμότητα, με στόχο πάντα να αναδειχθούν οι βέλτιστοι».

Στην συνέχεια, η Κωνσταντίνα Σκαναβή, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής, ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά της: «Βιώσιμη κοινωνία είναι αυτή που πλαισιώνεται από πρωτοπόρες πράσινες βέλτιστες πρακτικές και τεχνολογίες, εμπνευσμένους επιχειρηματίες, καινοτόμες startup επιχειρήσεις και πολίτες με όραμα την ποιότητα του περιβάλλοντος ως κοινό αγαθό για όλους. Τα Green Brand Awards γιορτάζουν, παρουσιάζοντας τις πιο καινοτόμες πράσινες σκέψεις, συντονιστές, μέντορες, στοχαστές που στηρίζουν επιτεύγματα στην κυκλική οικονομία και το eco living στη χώρα μας. Καλλιεργούμε μια φιλοσοφία αριστείας, η οποία, εάν υιοθετηθεί, θα οδηγήσει στη συνεχή αναβάθμιση του σύγχρονου τρόπου ζωής επενδύοντας ισχυρά στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και συμπεριφορά. Η συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης των τρεχουσών κρίσεων, πρέπει να ξεκινήσει να οικοδομείται από τώρα πάνω σε αξίες και κατευθύνσεις που να βασίζονται στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή, τη δημοκρατία».