Ιστορική Αναδρομή - Ορόσημα

"59 χρόνια δημιουργίας αξίας στη Φαρμακοβιομηχανία. Μια ιστορία που αξίζει να ακούγεται"

Ιστορική αναδρομή:

Η UNI-PHARMA έχει καταφέρει να εξελιχθεί από μια μικρή, προσωπική εταιρεία σε μια μεγάλη και δυναμική βιομηχανία φαρμακευτικών προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, που κατέχει την πρώτη θέση σε πωλήσεις (τεμάχια) της Ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς, μεταξύ των αμιγώς Ελληνικών εταιρειών, και που επεκτείνει συνεχώς το portfolio των προϊόντων της και τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

 • Ιδρύθηκε το 1963

  Η ίδρυση της UNI-PHARMA

  Η UNI-PHARMA ιδρύθηκε πριν από 58 χρόνια από το φαρμακοποιό Κλέωνα Τσέτη με όραμα την ενδυνάμωση της παρουσίας των Ελληνικών επιχειρήσεων στην Φαρμακευτική Βιομηχανία, μέσα από την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση καινοτόμων φαρμάκων. Αυτό το κατάφερε ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας και αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που παρουσίασε την φαινοβαρβιτάλη ως πόσιμο διάλυμα, το LUMIDROPS®, καθώς και έναν συνδυασμό φαινοβαρβιτάλης και οματροπίνης το NOVALUMINE® (ηρεμιστικό και σπασμολυτικό).

 • 1977

  Εισαγωγή SALOSPIR®

  Το SALOSPIR®, ήταν το πρώτο προϊόν ακετυλοσαλικυλικού οξέος που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη σε μορφή δισκίων με εντεροδιαλυτή επικάλυψη, σε δοσολογικές μορφές που κυμαίνονται από 80-1.000 mg.

 • 1990

  Εξειδίκευση στην θεραπεία των παθήσεων του θυροειδούς αδένα

  Το Τ4®, προϊόν για τη θεραπεία παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα, αποτελεί ένα εξειδικευμένο προϊόν που διατίθεται σε 13 διαφορετικές περιεκτικότητες σε ατομικευμένα δοσολογικά σχήματα

 • 1992

  Εισαγωγή APOTEL®

  Το APOTEL®, που εισήχθη στην αγορά το 1992, ήταν το πρώτο παγκοσμίως ενέσιμο σκεύασμα παρακεταμόλης, βάσει μεθόδου διαλυτοποίησης της παρακεταμόλης που ανέπτυξε η UNI-PHARMA.

 • 1998

  Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας

  Επίσης, το 1998 η UNI-PHARMA απέκτησε Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για τα ενέσιμα διαλύματα παρακεταμόλης και παρακεταμόλης σε συνδυασμό με άλλες δραστικές ουσίες.